Waldorfsalat er klassisk tilbehør på norske koldtbord. Smaker godt sammen med magert kjøtt som kalkun, kylling og svin, enten det er som oppskåret stek eller kokte skinker i skiver. Det er enkelt å lage og holder seg et par dager i kjøleskapet om du lager litt mye. Om waldorfsalaten blir god , avhengig nok av at du klarer å smake deg fram til forholdet mellom sukker og sitronsaft i dressingen, så smak deg fram til den beste smaken og bland så inn frukt og grønnsaker. I denne oppskriften er det litt sennep, men ønsker du ikke det må du ikke det. Her er det helt opptil deg hva du ønsker og er vant med.
4 porsjoner
2 epler
2 ringer ananas
2 stilker selleri
100 g hodekål
100 g druer
1 dl nøttekjerner, valnøtt eller hassel
Dressing:
2 dl kremfløte
2 dl rømme
2 ss Dijon sennep, kan utelates
4 ts sitronsaft
2 ts sukker
Skjær epler og ananas i terninger og stilkselleri i tynne skiver.
Finsnitt kålen og del druene i to og grovhakk nøttene. Bland alt i en bolle, men hold tilbake noen druer og nøtter til pynt.
Visp kremfløten lett og bland i de øvrige ingrediensene til dressingen og rør forsiktig sammen med resten. Pynt med druer og nøtter og litt av det grønne på stangsellerien.