Disse smelter rett og slett i munnen, det er deilig marengs med sjokolade og nøtter, og passer perfekt med deg eller dem med glutenallergi.
Eggets egenskaper kommer best frem når eggene er romtemperert. Vi får høyere volum under pisking. Det er lettere å få med all eggehviten, som ellers har en tendens til å henge litt igjen i skallet. Det er også lettere å få skilt plommen fra hviten når du benytter romtempererte egg til kakebaksten .
Ca. 20 stk
4 eggehviter
½ ts bakepulver
4 dl sukker
100 g sjokolade
100 g mandler
Pisk eggehvitene stive i miksmasteren.
Bland bakepulver og sukker og pisk dette i eggehvitene, gjerne litt og litt.
Pisk til blandingen danner topper i bollen.
Finhakk sjokolade og mandler og vend det inn med en slikkepott i blandingen.
Bruk to skjeer og sett runde kaker på en bakepapirkledd stekeplate. Eller du må gjerne bruke en sprøytepose og sprøyt fine roser på et bakepapirkledd ovneplate.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i 10 minutter, slå deretter ned varmen til 130 grader og stek videre i ca. 50 minutter. De skal ikke bli så brune, så det er viktig at de ikke stekes ved så høy varme. De skal egentlig bare tørke.
Oppbevares i tett boks, tørt og kjølig.
.