Krumkaker skal være så tynne så tynne og så sprø at du knapt kan holde dem i hånden. De går ned på høykant og både store og små elsker disse deilige kakene. Lag gjerne noen skåler, da legger du dem over et glass eller en kopp og la dem stivne der. Lager du slike skåler egner de seg også veldig godt til desserter og kan fylles med deilig krem med multer, bringebær eller fromasj om du ønsker det.
Ca.20 stk.
4 egg
200 g sukker
200 g smør
1 ts kardemomme
100 g potetmel
ca 150 g hvetemel
1/2 dl vann
Pisk sammen egg og sukker i en bolle til eggedosis.
Smelt og avkjøl smøret. Tilsett smør, kardemomme, potetmel og hvetemel. Rør godt sammen. La røren svelle i ca. 15 min.
Legg en stor teskje røre på midten av et godt oppvarmet krumkakejern. Husk å smøre jernet med smør. Stek kakene til de er lysebrune.
Rull krumkakene til kremmerhus, eller legg dem over en kopp til krumkakeskåler.
Tips:
Fyll kremmerhusene/skålene med multekrem eller pisket krem og syltetøy like før servering.