Nå bugner butikkene av nydelig fersk og nydelig skrei, så hvorfor ikke bytte ut den vanlige kjøttdeigen og tilsette skrei i stedet? Dette blir en super sunn og nydelig hverdagsmiddag som alle hos deg vil like.
(4 porsjoner)
600 g sporstykke av skrei
Hvitsaus:
4 ss smør
4 ss hvetemel
6 dl lettmelk
3 egg
Tomatsaus:
400 g tomater i boks
1/2 sitron
1 Kvast frisk rosmarin
1 båt hvitløk
salt
pepper
2 ts sukker
12 lasagneplater
revet ost
Smelt smør i en kasserolle og visp i mel. La det frese litt uten å ta farge.
Rør i melken i flere omganger mens du visper godt og at det blir en slett og blank saus.
La den småkoke 5-10 minutter så melsmaken forsvinner. Smak til med salt og pepper.
Rør inn ett og ett egg om gangen.
Skjær fisken i terninger.
Bland tomater, friskpresset sitronsaft, rosmarin, hvitløk, sukker, salt og pepper i en kasserolle. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter slik at det blir en tykk tomatsaus.
Kok lasagneplatene etter anvisningen på pakken og la dem renne godt av.
Legg hvit og rød saus lagvis sammen med fisk og lasagneplater i en smurt form lagvis, dryss revet ost på toppen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 170 grader til den er gyllen og fast.
Server lasagnen med en god salat og godt brød ved siden av.