Disse deilige pirogene kan du fylle med akkurat det du vil. Jeg har fylt disse med kjøttdeig, paprika og sjampinjong og en enkel saus, men det kan du gjøre akkurat som du vil med. Og har du lyst på noe annet enn pizza en kveld er disse pirogene kjempe gode.
ca.16 stk.
25 g gjær
5 dl vann
2 ss olje
1 ts salt
1 l hvetemel
Fyll:
400 g kjøttdeig
1 rød paprika
1 boks sjampinjong
1 ts tørket oregano
¼ ts pepper
¼ ts salt
4 ss tomatpuré
1 dl hvitost
Pensling:
1 egg
Rør gjæren ut i lunkent vann.
Tilsett olje og salt og rør inn melet litt etter litt til en passe fast deig.
Legg et klede over deigen og sett den lunt til heving.
La deigen heve til den har fått dobbel størrelse.
Stek kjøttet og bland det sammen med småbiter av paprika, sjampinjong i skiver, oregano, pepper, salt og tomatpurè.
La det surre noen minutter i pannen.
Del deigen i ca. 16 like store biter.
Kjevle ut disse til runde leiver.
Fordel fyllet midt på leiven.
Pensle den ene kanten med pisket egg og brett kantene sammen over fyllet, slik at de blir som små båter.
Klem sammen skjøten, og bruk gjerne en gaffel.
Legg pirogene på en stekeplate, la de etterheve i ca.15 minutter.
Pensle med egg og stek dem i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 10–15 minutter.
Server gjerne en salat ved siden av.