Denne oppskriften fikk jeg en gang av en leser som mente at oppskriften gav et saftig og kjempegodt brød. Jeg er ikke i tvil om at det er sant. Så i dag har jeg bakt to brød, det ene er lagt i fryseren, mens det andre har nesten blitt borte ettersom nybakte brød går ned på høykant her i familien. Bruk gjerne tipset om heving om du ikke har eget heveprogram på ovnen din.
2 stk
8 dl Grovbakst mel
5 dl hvetemel
1dl linfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl havregryn
1 pk tørrgjær
1 ss sukker
1 ts salt
7 dl vann
3 ss olje
Bland mel og tørrgjær og tilsett fingervarmt vann og olje. Elt det godt sammen gjerne ved hjelp av en kjøkkenmaskin.
Sett ovnen på 50 grader (varmluft) i ca. fem minutter. Slå ovnen på null, men la varmluften gå.
Sett deigen inn i ovnen og la den heve i 30 minutter. Har du hevefunksjon på ovnen, bruk den.
Ha deigen over på bakebordet og bak deigen ut til to brød. Legg dem i godt smurte brødformer.
Sette dem tilbake i ovnen og la dem heve i ca.60 minutter.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 170 grader i ca. 45 minutter.
Legg gjerne ett klede over brødene når de er ferdige. Avkjøl på rist.
Brødene må gjerne fryses om de ikke spises opp med en gang.