Er du glad i salte peanøtter sammen med sjokolade vil denne kaken helt sikkert falle i smak. Men ikke ta for store stykker, for den er veldig mektig! Enkel å lage og holder seg i kjøleskap noen dager, men passer perfekt å legge i fryseren også, om du ikke skal bruke hele kaken på en gang.
8–10 porsjoner
5 eggehviter
4 dl sukker
30 Ritz kjeks, kan være glutenfrie
250 g salte peanøtter
1½ ts bakepulver
1½ ts vaniljesukker
Krem:
5 eggeplommer
4 ss melis
75 g mørk kokesjokolade
1 dl fløte
Pynt:
noen peanøtter
sjokoladesaus
Skill eggeplommer og hvite.
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs.
Ritzkjeks og peanøtter knuses grovt og blandes med marengsen.
Hell det over i en bakepapirkledt langpanne.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 170 grader i ca.20 minutter.
Del kaken i to mens den er varm.
Avkjøles på rist.
Eggeplommer og melis piskes til eggedosis.
Smelt og avkjøl sjokoladen.
Pisk fløten stiv og bland alt forsiktig sammen. Sett kremen kaldt noen timer før den bres over begge halvdelene. Legg de opp på hverandre og stø noen peanøtter på toppen.
Kaken skal stå ett døgn i kjøleskap, men kan også fryses.