Fiskeboller trenger ikke bare serveres i hvit saus, men kan lett varieres med forskjellige og spennende sauser. Du må gjerne lage dine egne fiskeboller, men en boks med fiskeboller er fortsatt veldig enkelt og det smaker også godt.
4 porsjoner
3 gulrøtter
3 skiver sellerirot
2 skiver kålrot
1 løk
salt og pepper
2 ss olje
1 boks fiskeboller i kraft
1 pk. bacon
Lys karri og løksaus
1 stor sjalottløk
3 ss smør
2 ts karripulver
3 ss hvetemel
3 dl kraft fra fiskebollene
3 dl melk
salt og pepper
Hvit saus om du vil bytte ut karrisausen:
2 ss smør , kan utelates
3 ss hvetemel
3 dl kraft fra fiskebollene.
3 dl melk
salt og pepper
Rens og del grønnskakene i biter og legg dem i et ildfast fat.
Dryss over salt og pepper og vend inn olje.
Stek i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 40 minutter til grønnsakene er møre.
Finhakk sjalottløken og smelt smør i en kjele og surr løken til den er blank.
Tilsett karri
Dryss i melet og rør til en glatt masse.
Spe med varm fiskebollekraft og melk.
Kok opp under omrøring og smak til med salt og pepper.
Tilsett godt avrente fiskeboller og la det trekke i ca. 10 minutter.
Skjær bacon i små terninger og sprøstek dem i stekepannen.
Server fiskebollene, grønnsaker, bacon og saus med ny kokte poteter.
Ønsker du heller å severe hvitsaus
Smelt smør i kjele og bland inn hvetemel.
Spe med kraft og melk til passe tykk saus. Rør godt slik at du får en jevn saus uten klumper.
Ønsker du å lage den uten smør, ha hvetemel i et glass med lokk. Hell på kraft og melk og rist godt.
Ha alt i en kjele og varm det forsiktig opp og la sausen koke i ca. 5 minutter. Da blir melsmaken borte. Smak til med salt og pepper.
Handleliste:
3 gulrøtter
1 /2 sellerirot
1/2 liten kålrot
1 løk
1 boks fiskeboller i kraft
1 pk. bacon
1 stor sjalottløk
1/4 kg smør
1 boks karripulver
1/2 l melk