Avslutt lørdagens middag med denne deilige sjokoladefondanten.Nydelig overraskelse når en åpner kaken og det renner flytende varm sjokolade ut på tallerkenen. Server med friske bær ved siden av, det søte og det syrlige passer perfekt sammen. Disse må gjerne fryses, og settes da rett inn i ovnen i frossen tilstand. Husk bare å stek dem 2 minutter lenger.
10-12
6 egg
175 g sukker
180 g smør
200 g mørk sjokolade, 70% kakao
100 g hvetemel
Smør små runde engangsaluminiumsformer, muffinsformer eller små suffleformer godt med smør og ”mel” dem.
Visp sammen egg og sukker til en luftig eggedosis.
Smelt smør over vannbad, tilsett finhakket sjokolade og la sjokoladen smelte i smøret før du rører om.
Tilsett smør og sjokoladeblandingen i eggedosisen under omrøring. Vend inn hvetemel.
Fyll de smurte formene ¾ fulle og sett i fryseboks i minst 2 timer eller natten over.
Stekes i ovnen, helst varmluft på 200 grader i ca.7 minutter, pass på tiden for kakene skal være flytende inni!
Ta kakene ut av formen, sett på desserttallerkener, lag et lite snitt i hver kake slik at den flytende sjokoladen renner ut. Server gjerne frisk frukt eller en bærsaus ved siden av.
Tips: Er kakene gjennomfrosne, stek dem ca. 2 minutter lenger. Pass på tiden, de skal være myke og rennende inni.