For meg er det viktig at smakene er i balanse, og jeg synes det å krydre mat med både kjente og litt mer ukjente krydder er spennende. Denne gryta er en smaksrik gryte, men har ikke så mange og ukjente krydder. Her finner du chili, hvitløk og laurbærblad. Men husk at den blir litt hot når du tilsetter chili, så da er det viktig å vite at jo mer chili du tilsetter, jo sterkere blir den. Så hvor sterk den skal være bestemmer du selvfølgelig selv. Så prøv deg fram med litt av gangen om du ikke helt vet hvor sterk mat du liker. Dette er en enkel hverdagsrett, men som også passer godt som helgemat.
4 PORSJONER
400 g kyllingkjøttdeig eller vanlig kjøttdeig
1 ss smør
1 ss olivenolje
2 løk,
2–3 hvitløkbåter
2 gulrøtter
1 rød chili
1 boks knuste tomater
2 laurbærblader
4 dl vann
2 terninger kyllingbuljong
1 boks røde bønner
1 boks store hvite bønner
salt og pepper
litt persille
Tilbehør:
salsa eller chilisaus
rømme eller yoghurt naturell
ananas
jalapenos, kan utelates.
Varm halvparten av smøret og oljen og stek kjøttdeigen.
Legg den over i en stor gryte.
Varm resten av smøret og oljen og fres løk, hvitløk, gulrot og chili.
Legg det over i gryten og kok opp og la det hele trekke 2–3 minutter. Tilsett hakkete tomater, laurbærblad, vann og buljongterning.
La det hele småkoke i 8–10 minutter. Skyll bønnene godt og la dem renne av.
Tilsett dem i gryten og kok opp slik at alt er gjennomvarmt.
Smak til med salt og pepper.
Dryss over grovhakket persille ved servering.
Server med ferskt brød eller ris.