En smaksrik kyllingrett uten nevneverdig mye meieriprodukter, og da vil det passe godt med en smaksrik hvitvin med god struktur som takler mat. Alternativt kan man også her bruke en fruktdreven rødvin med god syre og uten mye tanniner(bitterstoffer).
4–6 porsjoner
6 kyllingfileter
½ l hønsekraft/buljong
2 ss smør
2 ss hvetemel
2 dl hvitvin
2 dl fløte eller crème fraîche
2 ts Dijon sennep
1 ss frisk estragon
1 gulrot
3 vårløk
150 g sjampinjonger
125 g frosne erter
litt sitronsaft
salt og kvernet pepper
1 pakke butterdeig
1 egg til pensling
Kok opp kyllingkraften og legg i kyllingfiletene.
Legg på et lokk og senk varmen. La det trekke til kjøttet er gjennomkokt, ca 10 min.
Smelt smøret og rør inn hvetemelet. Spe med den varme kraft under kraftig omrøring. Tilsett vin og fløte/crème fraîche og kok i 3-4 min. Trekk sausen av varmen og rør inn sennep og estragon. Smak til sausen med salt og pepper og la den så bli helt kald.
Fres grønnsaker og sopp lett i litt smør. Dryss over litt salt og pepper og avkjøl.
Del kyllingfiletene i mindre biter og fordel kjøtt og grønnsaker i ildfaste former. Hell sausen over. Pensle med vann rundt kanten av bollene.
Kjevle ut butterdeigen til 3 mm tykkelse og skjær ut sirkler ca.1 cm større enn omkretsen på formene. Dekk formene med butterdeigen og klem kanten godt fast slik at det blir helt tett.
Pensle overflaten med egg.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 190 grader i 30 – 35 minutter, eller til lokket har fått fin farge.
Handleliste:
6 kyllingfileter
2 dl hvitvin
1 boks fløte eller crème fraîche
1 lite glass Dijon sennep
1 ss frisk estragon
1 gulrot
3 vårløk
150 g sjampinjonger
125 g frosne erter
1 pakke butterdeig
1 egg