gulrot-brod
Alle innlegg Brød og rundstykker Gjærbakst Oppskrifter

Saftig gulrotbrød med smak av appelsin og anis

0 Flares 0 Flares ×

Dette supersaftige brødet smaker himmelsk med en smak av appelsin og anis. Nydelig til supper og salater. Men passer også godt til oster. Prøv det og du vil ikke andre på valget.

1–2 stk eller 12 rundstykker

3 ½ dl vann
3 ½ dl yoghurt eller skummet kulturmelk
1 ts sirup eller honning
4 ss nøytral olje
1 pk gjær
2 ts salt
finrevet skall av 1 appelsin
2 ts knust anis, kan sløyfes
2-3 gulrøtter
Ca. 450 sammalt hvete grov
ca 600 g hvetemel
Varm opp vann, yoghurt, sirup eller honning og olje til ca. 37 grader. Fersk gjær røres ut i væsken, tørrgjær tilsettes sammen med melet.
Tilsett salt, finrevet appelsin og gulrot, anis og hvetemel til en smidig deig.
Dekk bakebollen med plastfilm og sett til heving på et lunt sted, ca 30 min.
Ta deigen ut på et melet bakebord og form til to brød, gjerne runde eller du kan lage flettebrød eller trill ut til rundstykker .
Settes rundstykkene ganske tett samen i en form vil de ese sammen og resultatet blir et brytebrød.
Dekk med plast eller et klede og etterhev i 45-50 minutter
Før steking kan brød/rundstykker pensles med egg eller melk og ev drysses eller rulles med sesamfrø, linfrø, havregryn eller solsikkefrø.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 225 grader i 10–15 minutter.
Avkjøl på rist.
Egner seg godt til frysing.
Tips: Brødet kan også tilsettes hakkede valnøtter eller frukt om du ønsker det.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×