Kan jeg friste med en sjokolade-gulrotkake på en tåkete og regntung onsdag?
Dette er en saftig og deilig kake som er rask å lage når du skal ha venninneklubben på besøk.. Denne er verdt å prøve seg på, og egner seg godt å fryse. Men ikke smør på glasuren før du fryser den. Det blir så klissete når den tiner igjen. Så lag den rett før kaken serveres på fatet. Jeg har gjort det enkelt å pyntet med revet gulrot på toppen. Men har du lyst til å gjøre noe annet, er det helt opp til deg selv selvfølgelig hva du vil pynte med.
8–10 stk.
3 egg
2½ dl sukker
4 dl hvetemel
2 ss kakaopulver
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
2 ts vaniljesukker
2 dl smør
1 dl lys sirup
100 g mørk sjokolade
5 dl finrevet gulrot
Glasur:
200 g kremost naturell
1 dl melis
100 g hvit kokesjokolade
Pynt:
revet gulrot
Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland alt det tørre og rør det inn i eggedosisen.
Rør inn smeltet smør, lys sirup og smeltet sjokolade. Tilsett gulrøtter og bland godt.
Hell røren i smurt form, ca 24 cm. Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader, i ca. 40 minutter. Avkjøl
Rør sammen ost og melis. Tilsett flytende hvit sjokolade og smør glasuren på kaken.
Pynt med strimler av forvellet gulrot.