Har du planer om å grille litt i helgen, er det helt på sin plass i dag. Vakkert vær er meldt over hele landet. Hjemme hos oss er det som i mange andre hjem, mannen min som står for grillingen. Christian liker også å være med å lage mat og gjør det samme når han har besøk. Her er det Erle og Ingrid som koser seg i sola.
Og som hos mange andre står jeg for tilbehøret som sauser, marinader,salater og poteter eller annet godt som skal til.
Jeg har en nydelig Amerikansk BBQ-saus som jeg mener du bare må lage. Den egner seg utrolig godt til alt av kjøtt og smaker nydelig om du er glad i grillsauser. Synes du porsjonen ser litt stor ut, så halver oppskriften. Den blir like god selv om du gjør det.
Her har jeg marinert kyllingspyd i sausen og så serverer jeg noen pannestekte poteter og en god salat ved siden av. Oppskriften får du her:
Amerikansk BBQ-saus
(1 stort glass)
500 g ketchup
2 ts Maggi Økologiske Kjøttfond
250 g brunt sukker
1 dl sterk kaffe
1 ss tabasco
Bland sammen alle ingrediensene og la det stå og trekke noen timer før den brukes.Holder seg godt over en uke i kjøleskap.
BBQ- kyllingspyd med sommersalat
Kylling er nydelig å strimle opp og træ på spyd. Disse har ligget i en deilig bbq-marinade. Pass på at grillen ikke er for varm, for da har sukkeret i marinaden lett for å brenne seg og spydene blir brente.
4 – 6 porsjoner)
6 kyllingfileter
trespyd
BBQ- saus
Skjær kyllingfiletene i strimler å træ dem på trepinner.
Legg kyllingfiletene i en ildfastform og hell litt av BBQ sausen over. La dem ligge noen timer slik at de trekker smak.
Grill så spydene på lav varme slik at ikke sausen brenner seg så lett.
Server gjerne mer av sausen til sammen med en deilig salat.
TIPS:
Husk å legge trespydene i vann ca.10 minutter før de skal brukes. Da slipper du å være redd for at de tar fyr på grillen.