kyllingfilet-fylt-kremost
Alle innlegg Kylling og fjørfe Oppskrifter

Fylte kyllingfileter og rosmarinstekte gulrøtter med blåmuggsaus

0 Flares 0 Flares ×

Sommeren er her og det er meldt godt grillvær i helgen. Jeg har planer om å grille litt og da er kylling en enkel og ikke minst god råvare å grille. Her har jeg fylt noen kyllingfileter med deilig brie og  soltørkede tomater  Ønsker ikke å ha i ost, smaker det godt bare med friske urter og soltørkede tomater inni også.
Jeg har noen favorittsauser og den som ligger ved her er en av dem. Den inneholder tre ingredienser, er super enkel å lage og gjør seg nesten selv når den står på lav temperatur. Lager du den med glutenfri soyasaus passer den også for deg med glutenallergi. Kos dere og nyt både maten og den etterlengtende sommervarmen. Det skal jeg passe på å gjøre i helgen.

4 PORSJONER

4 kyllingfileter
8 skiver brie
4
 ss soltørkede tomater
4 ss hakket frisk timian
litt
salt og pepper
tannstikker uten smak
hyssing
olje
Rosmarinstekte gulrøtter:
1 pose knaskerøtter
2 ss smør
2 kvister rosmarin
1- 2 ss honning
Saus:
1 Selbu blå
3 dl fløte
2 ss soyasaus
Skjær et snitt i hver kyllingfilet og fyll lommen med to skiver brie, hakket frisk timian og soltørkede tomater.
Bruk gjerne en tannstikker og lukk åpningen og surr gjerne hyssing rundt slik at den er godt lukket.
Pensle kyllingfileten med olje og krydre med salt og pepper.
Grill dem i ca. 5 minutter på hver side. Er du usikker på om de er stekt, sett i et steketermometer. Kyllingen er ferdig når termometeret viser 68 grader.
La dem hvile noen minutter før servering.
Gulrøtter:
Ha gulrøtter, smør, rosmarin og honning i en kjele og la dem surre i kjelen til dem er knapt møre.
Saus:
Ha ost, fløte og soyasaus i en kjele og la det koke inn til en tykk saus. Det tar litt tid.

Server kyllingfileten sammen med gulrøtter, stekte poteter og saus.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×