Steinbitt med pesto sammen med søtpotet og aspargesbønner smaker nydelig og passer perfekt når du har lyst på en god og litt annerledes fiskemiddag. Av og til er det godt å bytte ut laksen eller torsken med steinbit eller kveite. Får du ikke tak i steinbit så bruk kveite eller breiflabb i stedet for. Prøv deg på denne retten og det tar heller ikke så lang tid å lage den som du kanskje skulle tro.
4 porsjoner
800 g steinbit
2 ss pesto
2 ss griljermel
2 ts presset hvitløk
salt og pepper
2 rødløk
200 g aspargesbønner
6–8 søtpoteter
salt og pepper
Skjær steinbittfileten i fire stykker.
Bland pesto, griljermel og hvitløk og pensle steinbittstykkene med dette.
Legg fisken i en ildfast form. Stek i ovn på nederste rille ved 200 grader i 7-10 minutter.
Del rødløk og søtpotet i båter og stek i ovnen.
Sviss aspargesbønnene i stekepannen i 3–4 minutter.
Legg grønnsakene og søtpotetene i bunn, og legg fisken oppå.
Bruk kraften fra fisken som saus og hell det over rett før servering.