Reker er populært på sommeren, så hvorfor ikke bake en loff som er formet som en krabbe og fyll den med ferske reker. Jeg er sikker på at gjestene dine vil synes denne måten å servere på er kjempe artig og veldig annerledes.
1 stk
7 dl skummet melk
1 pk. gjær
100 g smør
1 kg hvetemel
1 ts sukker
1 ts salt
egg til pensling
Varm melken til den er fingervarm, 37 grader.
Smuldre gjæren og rør den ut i melken. Del smøret opp i små terninger og legg på tallerken slik at det blir romtemperert. Bland i mel, sukker og salt i bollen og tilsett hvetemel litt og litt. Bland det til en smidig deig.
Tilsett smøret når deigen er nesten ferdig, og elt til du har en fin og jevn deig.
Dekk bakebollen med plast, og la den sta på et lunt sted i ca.1 t.
Ta deigen ut på melet bakebord. Del den opp i biter, og form deigen til en stor krabbe. Eller bruk fantasien og lag andre brøddyr.
Legg et kjøkkenhåndkle over brøddyret, og etterhev det i ca. 30 minutter. Pensle brøddyret med sammenvispet egg.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 220 grader i ca. 25 minutter til det er gyllenbrunt.
Skjær av toppen og grav ut et hull slik at du får plass til reker i midten. Legg gjerne i noen salatblader før du legger i rekene. Serveres med majones, salat og sitron i båter.