Gulasjsuppe har sin opprinnelse fra Ungarn. Det er en smaksrik og kraftig suppe der paprika er en viktig ingrediens. Den lages opprinnelig med storfekjøtt, men smaker også fortreffelig med viltkjøtt om du heller vil bruke det.
4 porsjoner
600 g flatbiff av storfe
1 – 2 røde paprika
3 poteter
2 løk
½ purre
1 -2 båter hvitløk
2 ss olje
1 ss smør
3 ss tomatpuré
1 l kjøttbuljong
2 ts paprikapulver
1 ts tørket oregano
salt og pepper
Skjær kjøttet i terninger, ca. 3 x 3 cm og paprikaen i strimler.
Skjær poteter og løk i terninger og purre i ringer.
Fres løken i en kjele med olje og smør, ha i kjøttet, finhakket hvitløk og brun alt lett.
Rør i tomatpuré og tilsett poteter, purre, paprika og buljong.
La det trekke på svak varme ca. 40 minutter.
Smak til med krydder, salt og pepper.
Server med godt brød ved siden av.
Tips:
Hvis du ønsker en mer sterkere suppe, kan du tilsette litt chili. Server gjerne tørket, knust chili på bordet, så hver enkelt kan krydre selv etter hvor sterk dem ønsker suppen.