Den syrlige søte frukttoppingen gjør dette til en kake gjestene ønsker seg mer av. Til pasjonsfruktjuice kan du sile saften fra frukten eller kjøpe pasjonsfruktsirup på Meny. Reduser da mengden melis.
16 stk.
150 g smør
5 dl sukker
8 dl kefir
4 bananer
ca. 1 l hvetemel
4 ts vaniljesukker
1 ss natron
4 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
1 ts malt kardemomme
Pasjonsfruktkrem:
225 g kremost naturell
200 g smør
1 ts vaniljesukker
500 g melis
½ dl pasjonsfruktjuice
1 liten tube gul konditorfarge
Pynt:
3 pasjonsfrukt
Bunn: Smelt smør, ha det i en bolle og rør inn sukker og kefir. Mos bananene fint og vend dem inn sammen med mel, vaniljesukker, natron og krydder. Rør godt. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne, ca. 30 x 40 cm, og jevn ut overflaten.
Stek på nederste rille ved 180º i ca. 50 minutter. Legg bakepapir over hvis den begynner å bli mørk. Når en kakenål kommer ut ren, er den ferdig. Ta kaken ut og avkjøl i formen på rist.
Krem: Visp ost, smør og vaniljesukker til tykk, glatt krem. Visp inn siktet melis og tilsett pasjonsfruktjuice (uten frø). Drypp inn konditorfarge til ønsket gulnyanse. Bre kremen over kaken og pynt med innmaten av pasjonsfrukt.