Bayonneskinke eller juleskinke er samme kjøttstykke. Her med deilig og enkel saus av skinkeost
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Kjøtt Oppskrifter

Bayonneskinke med skinkeostsaus, sukkererter og poteter.

0 Flares 0 Flares ×

Bayonneskinke skifter ofte navn etter sesonger. Så får du tak i juleskinke, påskeskinke eller sommerskinke er det samme kjøttstykke og kan lages på samme måte. Så kjøp inn når du finner gode tilbud og frys ned. Dette er god og sunn mat gjennom hele året. 

4 porsjoner

1 kg ukokt bayonneskinke

Skinkeostesaus:
250 g smør
3 dl fløte
1 tube skinkeost
1–2 ss ketchup
1 klype pepper, kan utelates
1 klype flaksalt, kan utelates

Tilbehør:
150 g sukkererter
1 ts salt
1 ts sukker
2 grener perletomater
8 poteter
2 blader basilikum
1 liten neve persille

Legg bayonneskinken i kaldt vann og la vannet dekke kjøttet. Kok opp, skum av proteinene som danner seg på toppen og skru ned varmen. La skinken trekke under lokk til den er gjennomkokt, ca. 45 minutter. Skal skinken serveres kald, avkjøles den i kokevannet før nettet den ligger i, tas av.

Saus: Smelt smør i en kjele, tilsett fløte og kok opp. Klem skinkeosten ut av tuben og rør osten forsiktig inn i fløteblandingen. Tilsett ketchup og rør den inn i sausen. Smak deg frem. Varm opp til kokepunktet, men ikke la den koke, for da kan sausen skille seg. Smak til med litt pepper og salt om nødvendig. Skulle den skille seg, tilsett litt iskaldt vann og rør den sammen igjen. Hold sausen varm på lav varme til den skal benyttes.

Kok opp vann, tilsett salt og sukker og kok sukkererter ett par minutter. Hell av vannet og damp dem lett. Kok poteter møre i vann, hell av vannet og damp dem.

Skjær skinken i skiver. Legg kjøtt, sukkererter og tomatene på et fat. Ringle litt av sausen over kjøttet, pynt med basilikum og persille. Server nypoteter og mer saus til.

Mer smak!

Bytt ut skinkeost med baconost, da får du en litt mer røyksmak på sausen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *