Når du har julekaker eller søte kjeks du vil bruke opp, da bør du lage denne herlige desserten. Her er det lag på lag med overraskelser. Om du ønsker kan den store bollen byttes ut med porsjonsglass, da har du kontroll på mengde og antall desserter du skal servere.
4–6 porsjoner
1 pk. bringebær gelépulver (à 125 g)
350 g friske bringebær
ca. 200 g berlinerkranser
Råkrem:
3 eggeplommer
3 ss sukker
3 dl kremfløte
Marengs:
3 eggehviter
1 liten klype salt
225 g sukker
Bringebærsaus:
400 g frosne bringebær
200 g sukker
1 ss sitronsaft
Topping:
1 ss sukker
Gelé: Kok gelé etter anvisning på pakken, men bruk halv vannmengde for sterkere smak. Avkjøl litt og hell geleen i en dyp bolle. Sett kaldt til geleen stivner.
Råkrem: Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Stivpisk kremfløte og vend den inn i eggedosisen.
Marengs: Ha eggehviter i en ren, tørr bolle. Pisk dem sakte med litt salt til de danner stive topper. Tilsett sukker, litt og litt og pisk til blandingen er myk og blank. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
Bringebærsaus: Ha alle ingrediensene i en kasserolle og kok forsiktig opp. Kok noen minutter, rør av og til. Bruk gjerne stavmikser og kjør sausen glatt. Sil sausen gjennom en finmasket sil og hell den over i en mugge. Strø på et lite lag med sukker og sett sausen kjølig.
Montering: Hell et lag med råkrem over geleen. Legg på friske bringebær og et lag med berlinerkranser. Deretter et nytt lag med bringebær og igjen et lag med råkrem.
Bre marengsen på toppen og brenn marengsen noe med en crème brûlée brenner. Hell gjerne litt bringebærsaus på toppen eller server den ved siden av. Husk at desserten må serveres med det samme den er laget, ellers faller den sammen.
Bytt til porsjonsglass