Lag en lekker krans som bugner av skinke, ost, frukt og annen snacks! Visste du at denne serveringsmåten kalles charchuterie board? Det skal være innbydende, lekkert og overdådig. Her kan kreativiteten få utløp og er en av årets hotteste serveringstrender. Server den med en god akevitt til. Selv anbefaler jeg en
4–6 porsjoner
250 g brie
200 g Jarlsbergost
1 spekepølse, Salsiccia
150 g salami, Familia
200 g spekeskinke
Pynt:
50 g bringebær
50 g rips
2 fiken
4 ss honning
grønne blader
Skjær brie i tynne trekanter og Jarlsberg i skiver. Skjær noen tykke skiver spekepølse.
Servering: Finn frem en stor fjel, helst rund. Legg grønne blader i en sirkel (vi har brukt tuja). Lag roser av salamiskiver ved hjelp av et lite drammeglass: Legg en salamiskiven halvveis ned i glasset, slik at den stikker ut over kanten. Legg en ny skive inni. Fortsett med 4–5 skiver til. Løft ut «rosen» og sett den på fjelen. Gjør det tilsvarende med spekeskinkeskivene. Legg på ost i trekanter og skiver, hele bringebær, noen rips og fiken i tynne båter. Sett på en liten skål med honning.
Serveres med godt brød, kjeks, flatbrød eller rundstykker til.