Saftig sitronkake med glasur
Alle innlegg Formkaker Frukt og bærkaker Julekaker Oppskrifter

Saftig sitronkake

0 Flares 0 Flares ×

Det er mange som har tradisjon for å lage en skikkelig saftig sitronkake til jul. Kaken dynkes i en aromatisk sitronsirup som garanterer deg en skikkelig saftig kake. Topp med en frisk og tykk glasur, så har du den perfekte kaken til kaffen.

Ca. 12 stk.

300 g smør
3 dl sukker
5 egg
1½ ts bakepulver
6 dl hvetemel
1 ts smør
1 sitron, saft og revet skall

Sitronsirup:
2 dl sitronsaft
2 dl sukker

Glasur:
3½ dl melis
2 ss sitronsaft
1 eggehvite

Pynt:
¼ sitron
1 ss valmuefrø

Rør smør og sukker til det er luftig, hvitt og kremaktig. Tilsett ett og ett egg, og visp røren godt mellom hvert egg. Sikt sammen bakepulver og mel. Tilsett blandingen, vend alt godt sammen og rør inn sitronsaft og -skall. Fordel røren i to smurte 1-litersformer. Kaken kan også lages i en i en springform på 22 cm i diameter eller randform.

Stekes på nederste rille ved 175º i ca. 50 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke i den med en kakepinne, eller en trepinne. Om det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig stekt.

Lag sirupen: Kok opp sitronsaft og sukker i en kjele og rør til sukkeret har smeltet. La det koke litt inn, slik at det blir litt tykkere og får en sirupslignende konsistens. Avkjøl.

Ta kaken ut av ovnen, la den avkjøles litt og hvelv den over på en rist. Stikk små hull i den med en tynn trepinne. Sett formen på en rist, og hell over sitronsirupen. Avkjøl.

Glasur: Bland sammen melis, sitronsaft og eggehvite til du får en tykk glasur og ha glasuren på ved servering. Pynt gjerne med tynne kvarte skiver sitron og strø gjerne over litt valmuefrø om du har.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×