flatbrød laget av korn
Brød og rundstykker Julekaker Oppskrifter

Flatbrød med timian og flaksalt

0 Flares 0 Flares ×

Dette flatbrødet har smak av timian og havsalt og er enkelt å lage, og enklest å bake bare du har en takke. Oppskriften er svært enkel, men krever litt tålmodighet ettersom flatbrød skal være så tynne at du nesten ser igjennom dem. Har du ikke takke, da kan flatbrødet også stekes i ovn ved 230, over- og undervarme i ca, 5 minutter eller i stekepanne, stekes på begge sider på høy varme. Følg nøye med så brødet ikke blir brent. 

Ca. 10 stk.

250 g sammalt spelt, fin
750 g siktet speltmel
10 g salt
6 1/2 dl vann, ca.

Topping:
2 ss flaksalt
1 bunt timian

Bland mel og salt. Kok opp vann og hell det over. Avkjøl noe og elt det til en fast deig. Dekk til med plast og sett i kjøleskapet deigen til den er gjennomkald, gjerne til neste dag.

Rull deigen til en pølse og del opp i emner à 180 g. Dekk til. Ha godt med speltmel på bakebordet og kjevle hvert emne fra midten og utover til en tynn, stor rund leiv. Pass på at det hele tiden er mel under leiven, slik at den ikke sitter fast. Dette er spesielt viktig når den blir skikkelig tynn.

Legg leiven over på en takke på middels varme ved å rulle den på og deretter av en lang bakepinne. Børst av overflødig mel. Strø over litt flaksalt og finhakket timian.

Stek leiven til den begynner å bli gyllen. Snu og stek videre til overflaten har fått noen brune flekker. Brett gjerne leiven sammen i fire når den tas av takken, da tar den mindre plass.

Avkjøl flatbrødene på en rist og oppbevar dem tørt.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *