Opprinnelig skulle goroene kjevles fint ut og stekes i varme og vakre gorojern. Med denne oppskriften som er basert på en røre, kan du legge en god spiseskje i jernet og steke fine kaker. Dette er i hvert fall litt enklere enn de som baserer seg på kjevling. Jeg har tilsatt litt sitronskall og cognac, det synes jeg setter en fantastisk god smak på disse julekakene. Men det kan du selv bestemme selvfølgelig om du vil tilsette.
ca. 30 stk
3 egg
2 dl sukker
180 g smør
2 dl kremfløte
2 1/2 dl hvetemel
2 1/2 dl potetmel
1/2 ts kardemomme
2 ts fint revet sitronskall, gjerne økologisk
2 ss cognac eller brandy
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør og vend det inn i røra. Stivpisk fløten og løft den forsiktig inn sammen med alt det tørre. Tilsett fin revet sitronskall og cognac.
Varm gorojernet og ha en liten spiseskje røre i hvert kammer. Stekes gylne og avkjøles på rist. Del dem med en skarp kniv eller klipp jevne kanter.