Å lage hjemmelaget iskrem er slettest ikke vanskelig. Dessuten er det enkelt å lage variasjoner når du er kjent med basis-oppskriften.
8 porsjoner
10 pl. gelatin
1 dl vann
8 eggeplommer
8 ss sukker
10 dl kremfløte eller 50/50 melk og fløte
Rørte multer
250 g multer
100 g melis
8 goro
Legg gelatinplatene i iskaldt vann i en bolle i 10 minutter. Kok opp vann, klem ut vannet av gelatinen og smelt dem i det kokende vannet.
Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Visp kremfløten til luftig krem. Bland smeltet gelatin i eggedosisen mens en rører. Hell iskremen over i en boks og la den stivne i fryseboksen. Rør i isen noen ganger under innfrysingen, hvis ikke blir det krystaller i isen.
Bland multer og melis, hell litt av saften slik at ikke isen blir flytende. Ta av noen hele bær til pynt på toppen. Rør så inn multene i blandingen.
Ha isen over i en firkantet boks, eller en annen form. Sett den tilbake i fryseren, slik at den stivner igjen og rør noen ganger i isen. Når isen er helt stiv, hvelv den ut på et fat og sett goroene opp langs kantene. Er de for lange, del litt av bunnen, slik at det ikke blir for høy kant.
Pynt toppen med noen multer og server gjerne med et glass portvin eller en kaffekopp til.