Briks - brettet rundstykke med frø
Alle innlegg Brød og rundstykker Gjærbakst Oppskrifter

Grove briks

0 Flares 0 Flares ×

På norsk sier vi briks, men navnet stammer antagelig fra det engelske ordet bricks som betyr murstein. For ser du på formen er briks formet som en firkantet murstein, derav navnet. Altså et brettet rundstykke som blir luftig og saftig. 

12 stk.

7 dl vann
1 pk. gjær
1 ts salt
250 g havregryn
175 g sammalt rug, fin
100 g sammalt hvete, fin
100 g sammalt hvete, grov
ca. 400 g hvetemel

Pensling:
½ dl vann 
1 dl sesamfrø
1 dl valmuefrø
1 dl gresskarkjerner

Ha lunkent vann i en bakebolle og rør ut gjæren. Tilsett salt, havregryn, rug, sammalt hvete, fin og grov og hvetemel. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 20 minutter. Dekk til med et klede, etterheves, ca. 30 minutter. Tilsett litt mer hvetemel om deigen er veldig løs.

Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i to emner. Trill til runde boller. Dekk med et klede og la de etterheve, ca. 20 minutter.

Kjevle hvert emne til et rektangel, ca. 30 x 45 cm. Brett den ene halvparten mot midten og den andre over, slik at det blir 3 lag. Deles i passe biter, pensle med vann og strø frøblandingen over. Settes på et bakepapirkledd stekeplate, dekk med et klede og etterheves, ca. 45 minutter.

Stekes midt i ovnen på 210°, ca. 15 minutter. Avkjøles på rist. Deles i to og fylles med ønsket pålegg.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *