Kremostjulekule med pesto
Alle innlegg Kjeks og muffins Lunsjretter Oppskrifter Pålegg

Spiselige julekuler av kremost og pesto

0 Flares 0 Flares ×

Smakfulle og artige julekuler av kremost og pesto. Passer perfekt som tilbehør til kjøtt, men egner seg også på lunsjbordet eller som en egen rett. Lag dem, de gjør seg på julebordet!

3 julekuler

2 ss pinjekjerner
2 pk. kremost, naturell
1 lite glass grønn pesto
1 lite glass rød pesto

Pynt:
3 julekulehetter
3 julebånd

Kremkuler: Rist pinjekjerner på middels varme i en stekepanne til nøttene er duftende og gylne, 3–5 minutter. Fjern umiddelbart fra varmen, avkjøl og sett til side. Finhakk nøttene med en stavmikser. Sett til side.

Bland kremosten med en stavmikser til den er godt blandet. Ha osteblandingen i en sprøytepose. Finn frem noen små boller eller bruk en egnet silikonform. Legg plastfilm i bunnen på de små bollene og opp langs sidene. Brukes silikonform, er ikke dette nødvendig.

Fyll ⅓ av formen med kremost. Legg på et lag med grønn pesto, bre et lag med finknuste pinjekjerner over og legg så på et lag med ostekrem. Fukt fingrene med litt vann og jevn osteblandingen ut. Brett plastfilmen over og sett formen kaldt, eller ta den halve kulen ut av formen, og sett den med den flate siden ned i kjøleskap eller fryser. Gjør samme fremgangsmåte med den røde pestoen og osteblandingen.

Fjern plastfoliene på de halve kulene og bre et tynt lag av den resterende osteblandingen på 3 av halvkulene. Ta en halvkule med osteblanding og en uten og sett dem sammen til en hel kule, gjerne en med grønn pesto og en rød.  Pakk kulen umiddelbart inn i plastfolie og bruk fingrene til å jevne ut der halvkulene møtes. Settes i kjøleskapet eller i fryseren i minst en time.

Like før servering, ta ut de vakre ostekulene. Har du en hette fra en julekule, sett den på toppen gjerne med et lite bånd i, slik at de sees ut som julekuler. Serveres til juleskinken, men de passer også godt som tilbehør til annen julemat.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *