De tradisjonelle småkakene er viktig å holde i hevd, men det er alltid hyggelig å lage noen myke kaker som vil overraske både store og små. Disse herlige ingefærkjeksene med hvit sjokolade smaker fantastisk og verdt å teste ut.
20 stk.
100 g romtemperert smør
250 g sukker
50 g brunt sukker
1 sitron, skall og saft
1 dl kremfløte
300 g hvetemel
4 ts bakepulver
2 ts malt nellik
½ts kardemomme
1 ts malt ingefær
Pynt:
100 g hvit sjokolade
1 boks kakestrøssel
Rør smør og begge sukkertypene luftig i en miksebolle. Det tar 5–6 minutter. Vask sitronen godt før du river det gule av skallet på den fine siden av rivjernet. Tilsett sitronskallet i tillegg til sitronsaften og fløten og rør det inn. Kna sammen deigen og trill den ut til en lang pølse.
Del deigen i 20 like store deler og trill ut til en kule. Fordel dem utover 2 stekeplater.
La det være god avstand mellom. Trykk dem flate på platen.
Stekes i ovnen på 125 grader i 30–35 minutter til de blir gyllenbrune. La dem avkjøles på en rist. Smelt sjokolade i en bolle over vanndamp, dypp kjeksen halvveis ned i sjokoladen. Legg dem på en rist, pynt med ønsket kakestrøssel og la de tørke.
Oppbevares kjølig i tette kakebokser.