Disse nøtterosene er litt annerledes enn de vanlige. Her er det brukt ferdig marsipan som tilsettes. Er du en av dem som ikke tåler nøtter men mandler? Da kan du bytte ut hasselnøttene med mandler. Disse blir litt seige og smaker nydelig til en kaffekopp eller et glass med portvin eller sherry.
ca. 15 stk
150 g hasselnøtter eller mandler
150 g marsipan (min. 50 % mandler)
150 g sukker
2 eggehviter
Pynt:
15 hele hasselnøtter eller mandler
Sjokolade:
100 g sjokolade
Mal hasselnøtten i en mandelkvern eller i en foodprosessor.
Riv marsipanen på et rivjern og ha det i en bakebolle sammen med med sukker og hasselnøttene. Tilsett eggehvite og kna deigen sammen med hender.
Ha deigen i en sprøytepose med egnet stor tupp og sprøyt ut rosene. Sett til slutt en hel hassel nøtt på toppen.
Stekes på midterste rille ved 180 grader i 10 – 14 minutter og avkjøl de på en bakerist etter steking.
Smelt sjokolade over vanndamp og dypp bunnene i sjokoladen. Sett dem opp ned på en rist og avkjøl.
Smelt sjokolade over vanndamp og dypp bunnene i sjokoladen. Sett dem opp ned på en rist og avkjøl.