Sjokoladekake blir aldri feil, og kirsebær smaker fantastisk til sjokolade. Prøv det, jeg er sikker på at du ikke vil angre.
12 stk.
180 g smør
300 g sukker
2 eggeplommer
2 dl melk
1 dl ferdig kaffe
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 dl kakao
260 g hvetemel
2 eggehviter
Sjokoladekrem:
300 g smør
2 pk. melis
4 ts vaniljesukker
5 ss kakao
6 ss sterk kaffe
1 gl. hermetiske kirsebær
Pynt:
3 kongler
4 røde lakriskuler
6 blader eller urter
kakestrøssel
Rør romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Rør i eggeplommer. Tilsett melk blandet med kaffe vekselvis med alt det tørre. Vend til slutt inn stivpiskede eggehviter. Fyll røren i godt smurt form ca. 24 cm rund form.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader i 45–60 minutter. Avkjøl på rist og del kaken i to.
Rør sammen romtemperert smør, melis og vaniljesukker, sett til side ¼ av kremen. Tilsett kakao og kaffe i resten og kjør til glatt sjokoladekrem. Juster melismengden slik at sjokoladekremen blir passe tykk. Smør sjokoladekremen på det ene kakelaget, legg på kirsebær og sett på lokket. Bre det meste av sjokoladekremen rundt kanten, hold litt krem igjen til å lage konglene.
Bre over den hvite kremen på toppen, pynt med kongler, kakestrøssel, noen blader og røde lakriskuler.
Spiselige kongler – Trinn for trinn
Disse konglene passer perfekt å lag til julens kaker.
1 porsjon sjokoladekrem
1 pk. coco pops
10 mellomleggspapir
Bilde: 1
Ha sjokoladekrem i en sprøytepose. Sprøyt en passe stor kjegle på et lite papir.
Bilde: 2
Trykk coco pops tett i tett rundt sjokoladekjeglen til coco posen dekker hele kjeglen.
Bilde: 3
Ferdige kongler settes i kjøleskap før de skal benyttes.