Det er høst, en tid der det bugner av de gode norske råvarene som vi gjerne tilbereder på tradisjonelt vis. Smakfull, varme viltgryter og steker av lam, fårikål eller en kalvestek, gjør noe med oss når gradestokken kryper nedover .
Høsten bringer med seg noen av årets mest etterlengtede smaker, men for å gjøre måltidet om mulig enda bedre, er riktig vinvalg avgjørende. Både storvilt og småvilt er magert og smakfullt, med varierende grad av viltsmak og sødme. Får du ikke tak i vilt, unn deg en god stek av lam eller storfe eller kalv.
Jo kraftigere kjøttet er, desto kraftigere bør vinen være. Rødvin med god fruktighet og konsentrasjon, samt moderate tanniner og syreinnhold, balanserer det magre viltkjøttet og fremhever kjøttets unike smaksprofiler. Saus og tilbehør spiller også en viktig rolle. Her gir jeg deg noen smakfulle og gode viner i litt forskjellige pris. Ønsker du oppskriftene på disse rettene, trykk på bildene så kommer du direkte inn.
Finnbiff med kantareller
Lammeskank med høstens grønnsaker
Ch. la Nerthe Châteauneuf-du-Pape. Frankrike
2021 CH. LA NERTHE
Fyldig, lang og litt utviklet, nyansert preg av modne mørke og røde bær, krydder, urter og fat.
Kr 459,90
Frontonio Microcosmico Garnacha 2022, Spania
Rik munnfølelse med tette, gode tanniner. Lang lengde og konsentrasjon.
Kr 269,90
Bisquertt Crazy Rows País 2022, Chile
Saftig, ung og litt fast, preg av modne røde bær, kirsebær, litt blå plommer, urt og krydder.
Kr 129,90
André Brunel Côtes du Rhône Signature Series. Frankrike
Ung og saftig, preg av røde og mørke bær, streif av urter.
Kr 509,90
Fontanafredda Piemonte Barbera Nebbiolo, Italia
Frisk med god struktur og lengde.
Kr 519,90