Tomater og særlig norske tomater smaker himmelsk i sesong. Så bruk dem når de er på sitt beste for da kan vi med god samvittighet fråtse i alle typer norske tomater. All frukt og bær blir bedre og får mer sødme når de får mulighet til å stå og godgjøre seg med de lange og gode dager vi har her i nord.
4 porsjoner
400 g ferdig stekte kyllingbiter
1 pk. feldsalat
600 g melon
10 jordbær
200 g plommetomater
1 rødløk
280 g mozarellakuler
1 klype salt
1 klype pepper
1 neve frisk basilikum
1 neve friske mynteblader
1 neve cashewnøtter
½ dl olivenolje
1 ss balsamicosirup
Rens og del melon, jordbær og rødløk i biter og båter. Legg salat, ferdig stekte kyllingbiter, melon, jordbær, tomater og rødløk utover et fat eller en stor tallerken.
Fordel mozarellakulene og cashewnøtter på salaten.
Dryss over en klype salt, litt kvernet pepper og legg på friske urter.
Ringe over olivenolje og noen rause dråper balsamicosirup.
Tips!
Server gjerne kesam med hvitløk eller raita med kesam som ekstra dressing.