12 STK
100 g smør
3 egg
2 ½ dl sukker
3 dl rømme, lett
1 sitron, revet skall og presset sitronsaft
4 dl hvetemel
1½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
DYNKING:
Saft av 1 sitron
1–2 dl melis
PYNT:
1/2 dl melis
Smelt smør i en kjele og avkjøl.
Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
Riv sitronskall og press saften ut av sitronen.
Tilsett rømme, smeltet smør, sitronskall og sitronsaft i eggedosisen.
Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker.Vend det i eggedosisen.
Smør en brødform, ca 1 1/2 l eller en rund randform.
Hell røren over i formen.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca. 45 minutter.
Ta kaken ut av ovnen.
Bland sammen sitronsaft og melis. Lag små hull i kaken og hell blandingen over hullene.
Avkjøl kaken i formen. Legg kaken på et fat.
Strø litt melis over kaken og server.