Urteloff passer perfekt til supper, salater, eller som tilbehør til grillmaten.
2 stk
600 g hvetemel
1 1/2 ts salt
50 g gjær
1 1/2 dl melk
1 1/2 dl rømme
1 egg
120 g romtemperert smør
2 never forskjellige urter, kan utelates
Pensling:
1 sammenvispet egg til pensling
Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret fersk gjær.
Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10-15 minutter til deigen slipper bakebollen. Har du ikke kjøkkenmaskin, bruk en sleiv og elt den godt sammen. Tilsett finhakkede urter om du har lyst og elt det inn i deigen.
Dekk bakebollen til med plast og forhev deigen i ca. 30 minutter.
Del deigen i to like store deler, form til små brød og legg på stekebrett med bakepapir. Eller ha dem i en brødform.
Dekk til med plast og etterhev brødene i ca. 60 minutter eller til de er dobbel så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 210 grader.
Pensle med sammenvispet egg (kan sløyfes) og stekes i ovnen på midterste rille ved 210 grader i ca. 25 minutter. Bank på toppen for å sjekke om du hører en hul lyd.
Avkjøl brødene på rist etter steking.