*Annonse* i samarbeid med Fiskars*
Pavlova er nok 17.mai kaken over alle kaker og er en himmelsk god festkake. Bunnen er av marengs og så fylles den av vaniljekrem, enten kjøpt ferdig eller laget etter oppskriften her og friske bær. Kransen og vaniljefyllet kan du lage i ettermiddag, men du pynter ikke kaken før den skal serveres. Da pisker du opp kremen og vender den inn i vaniljekremen, legger på jordbærene du deler med en sylskarp kniv, og pynter så med stemor og gjerne sløyfer i tynne bånd i fargene rødt, hvitt og blått! Fyller du kaken for tidlig. blir den seig og marengsbunnen blir myk og bløt. Fiskars kniver ligger godt i hånden og er sylskap. Så denne egner seg godt å benytte som kniv når kaken skal skjæres i serveringsstykker.
10 stk
5 eggehviter
1 ts sitronsaft
4 dl sukker
2 ts maisenna
1 ts eddik
Vaniljekrem:
5 eggeplommer
4 dl helmelk
110 g sukker
1 vaniljestang
30 g maizena
Evt. Ferdig kjøpt vaniljekrem
Fyll:
3 dl kremfløte
Pynt:
1 beger jordbær
1 beger blåbær
Små stemorsblomster
1 pk. tynne 17.maisløyfter
Del eggehvite og eggeplommer. Ha vann i en kjele og sett en bolle i vannet. Kok opp vann og ha eggehviter og sukker i bollen. Rør til sukkeret er oppløst og smeltet og eggehviten er blank.
Ha eggehviteblandingen i bakebollen. Tilsett eddik og pisk til blandingen danner tykk marengs.
Du kan også ha eggehvitene og sitronsaft i en bakebolle og piske eggehvitene stive. Tilsett så litt og litt sukker og maisenna til alt er i marengsen, pisk deretter til sukkeret er løst seg opp og til den glinser. Du kan sjekke om det meste av sukkeret er smeltet ved å ta litt marengs mellom fingrene og kjenne at det ikke er sukker i marengsen.
Legg et bakepapir på en stekeplate og tegn en sirkel. Fordel marengsen i sirkelen, men ikke helt ut, så pass på at du får igjen en sirkel i midten som ikke fylles.
Stek kransen i ovnen på midterste rille ved 120 grader i ca.11/2 t.
Vaniljekrem:
Pisk sammen eggeplommer, sukker og maisenna i en bolle.
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger sammen med melk i en kjele og kok opp.
Sil den varme melken over eggeblandingen og pisk godt sammen.
Når du siler melken får du silt vekk vaniljestangen
Ha blandingen tilbake i kjelen og kok opp under omrøring.
Når vaniljekremen er tykk og glatt har du den over i en bolle. Avkjøl raskt og sett den kjølig.
Pisk fløten stiv og bland inn vaniljekrem
Vask, rens og del jordbærene i skiver. En go
Pynt med krem, friske bær og sløyfer. Har du stemor så er det veldig fint å pynte med dem på toppen. En god skap kniv er greit å ha tilgjengelig når du skal skjære opp bitene. Fiskars kniver er sylskarpe, lett og de ligger godt i hånden.