Fløtegratinerte poteter går aldri av moten og passer kjempegodt til kjøttretter, men også til fisk. Hvis du ikke ønsker å gratinere med ost kan du sløyfe dette. Du kan også koke potetskivene i fløten før du setter disse i ovnen. Da trenger de mindre tid i ovnen og du kan lettere smake til blandingen før du setter den i ovnen.
4 dl matfløte eller kremfløte
1 båt hvitløk
1 ts salt
1/2 ts pepper
ca. 1 kg potet
1 ss smør
1 dl revet hvitost
Kok opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen av platen fløten koker.
Finhakk hvitløk og tilsett i fløten sammen med salt og pepper. Husk at potetene trekker en del salt, så her kan det være greit å smake til godt.
Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver.
Smør en ildfast form. Legg i potetskiver og hell over fløte.
Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Legg ost på toppen og stek videre i ca. 20 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.