Stekt ris er enkelt, kjapt og ikke minst veldig godt. Har du litt risrester fra dagen før, går jo dette super fort. Må du koke ris, lager du bare alt klart, mens risen koker og steker det raskt i pannen.
1 porsjon
50 g ris, gjerne ferdig kokt
1/2 kyllingfilet
1/2 båt hvitløk
1 sopp
1/2 gulrot
1/2 vårløk
1 sjalottløk
litt rød chili
1 ss rapsolje
1 egg
1/4 ts salt
1/2 dl reker uten skall
1/2 lime
1/2 dl Sweet Chilisaus
Kok ris etter anvisning på pakken, men har du rester fra gårdagens middag, bruk det.
Del kylling i biter og stek kyllingbiter og reker i litt olje sammen med i finhakket hvitløk i 2 minutter i en stekepanne. Ta dem ut av pannen og sett til side.
Rens og del sopp, gulrot, vårløk i biter.
Fres sopp, gulrot , vårløk, chili, løk og chili i en stekepanne.
Tilsett risen og stek i ytterligere 1 -2 minutter.
Pisk sammen eggene i en bolle og hell det over i stekepannen.
Tilsett ris, kyllingbiter og reker under omrøring.
Stek videre til eggene stivner.
Smak til med salt.
Hell over litt av Sweet chilisausen over og pynt med båter med lime like før servering. Server resten av Sweet chilisausen ved siden av i en bolle.