Med litt for mange epler i kjøleskapet som begynte å bli utgått på dato, ble jeg inspirert til å komponere min egen eplekake. I grunnen er det ikke ukjent for meg å eksperimentere med ingredienser og prøve å trylle fram noen gode og nye oppskrifter som kan inspirere deg. Denne kommer jeg garantert til å lage flere ganger, for denne smelter rett og slett på tungen og er super saftig.
12 stk
300 g smør
250 g sukker
3 egg
1 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
350 g hvetemel
1 dl melk
Fyll:
5 epler
2 pk oreokjeks
1 ss melis
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem.
Pisk inn eggene, ett og ett om gangen.
Sikt sammen vaniljesukker, bakepulver og hvetemel og tilsett det i deigen sammen med melken.
Ha halvparten av deigen i en godt smurt rundform, ca.22 cm med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten med en slikkepott.
Rens eplene fri for kjerner og del dem i tynne båter. Legg et lage med epler i et tett lag i bunnen. Finhakk oreokjeksen og strø den over epleskivene.
Bre resten av deigen over og legg på et nytt lag med epler og biter med oreokjeks.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 °C i ca. 1 time. Sjekk med en kakenål om kaken er helt gjennomstekt i midten.
Avkjøl kaken en stund i formen før den løsnes med en skarp kniv. Fjern bakepapiret og sett kaken på et fat.Strø gjerne over et lite lag med melis på toppen.
Server kaken gjerne med iskrem eller spis den som den er.