Denne utrolig saftige sjokoladekaken er en av mine favoritter.
Med en syrlig og søt bringebærkrem mellom lagene og med sjokolade på toppen sammen med deilige jordbær, er denne kaken både en fryd for øye og ganen.
325 g smør
500 g sukker
4 eggeplommer
4 dl melk
1 dl ferdig kaffe
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 – 11/2 dl kakao
320 g hvetemel
4 eggehviter
Fyll:
6 egg
400 g melis, ca.
600 g sjokolade, hvit
300 g smør
600 g bringebær
Pynt:
200 g sjokolade, mørk
1 -2 ss delfiafett
1 boks jordbær
Rør romtemperert smør og sukker hvitt og kremaktig.
Del eggehviter og plommer og rør i eggeplommene.
Tilsett melk blandet med kaffe vekselsvis med alt det tørre.
Vend til slutt inn stivvispede eggehviter.
Fyll røren i to godt smurte former, med bakepapir i bunnen, ca. 20 cm, og stek kaken i ovnen på nederste rille ved 175 grader i 45–60 minutter. Husk å sjekke, alle ovner steker forskjellig.
Avkjøl på rist og del kaken i to lag. Lager du en stor, må den deles i tre evt fire tynne lag.
Fyll:
Pisk egg og melis til stiv eggedosis.
Smelt smør og tilsett hvit sjokolade i biter. Rør det godt sammen.
Ha sjokoladeblandingen i eggedosisen .
Mos bringebærene og sil bort frøene. Tilsett bringebærene samt saft.
Bland dette i sjokoladekremen. Er det mye saft kan det hende du må tilsette enda litt mer melis for å få riktig.
Pisk gjerne opp kremen før du legger den på mellom lagene.
Bre kremen på bunnene, og bre tilslutt et lag med krem på toppen.Sett kaken kjølig mens du lager pynten.
Pynt:
Smelt sjokoladen i vannbad sammen med delfiafettet. Rør alt godt sammen.
Hell den smeltede sjokoladen rundt kanten og la den renne ned langs kanten på kaken.
Hold litt igjen av sjokoladen, så du kan ringle over litt sjokolade på jordbærene.
Sett kaken kjølig til den skal serveres.