Er du ikke så dreven på rakefisk, kan denne kombinasjonen være en idé. Smakfull og litt mildere, lekkert servert i kremmerhus. Ønsker du ikke å benytte rakfisk kan du bare tilsett røkelaks sammen med reker eller krepsehaler. Godt er dette uansett!
6 porsjoner
12 vårrull-plater
1 l soyaolje
12 ark aluminiumsfolie
Fyll:
300 g rakefiskfilet
300 g røkelaks
1 rødløk
200 g naturell kremost
3 dl seterrømme
2 ss sitronsaft
1 neve dill
¼ ts salt
¼ ts pepper
Topping:
100 g rogn
12 basilikumblader
Vårrullkjegler: Tin arkene med vårrull og legg dem i et lett fuktet klede, så de ikke blir tørre. Lag kjegler av aluminiumsfolie, bruk gjerne en krumkakepinne.
Klipp ut rundinger av vårrullarkene, ca. 15 cm i diameter, og rull hver av dem rundt aluminiumskjeglene. Varm olje i en panne med høy kant og stek kjeglene gylne i oljen. Ta dem opp av oljen med en hullsleiv og la dem renne av seg på rist. Når de er avkjølt, fjern forsiktig folien inni kjeglen.
Fyll: Del rakefisk og røkelaks i små biter. Finhakk rødløk. Bland kremost og rømme. Smak til med sitronsaft, finhakket dill, salt og pepper. Bland rakefisk, røkelaks og rødløk i osteblandingen. Fyll kjeglene med blandingen like før servering. Topp med rogn og pynt med basilikum. Serveres stående i en form eller bolle fylt med salt.