Sheperd's Pie en tradisjonsrik engelsk kjøttdeigform med lam og storfe
Alle innlegg Gryter Kjøtt Oppskrifter Tradisjonsmat

Sheperd’s Pie

0 Flares 0 Flares ×

Denne tradisjonsretten fra England er en ordentlig koserett! Det er vanlig å bruke enten lamme- eller storfekjøttdeig, eller en blanding av disse.  

4 porsjoner

2 løk
2 gulrøtter
2 ss smør
400 g kjøttdeig, lam og storfe
1 ss tomatpuré
2 ts worchestershire-saus, kan utelates
2 ss hvetemel
5 dl kjøttbuljong, utblandet
1 ss rosmarin
1 ss frisk timian
1 ts sukker, kan utelates
½ ts salt
¼ ts pepper

Potetmos:
1 kg potet
2 ss smør
2 dl melk
½ ts revet muskatnøtt
ev. 2 dl revet ost

Topping:
1 rød paprika
2 stilker vårløk

Pynt:
¼ neve persille

Rens og kutt løk og gulrot i små terninger.

Varm en stekepanne med smør og stek kjøttdeigen i omganger til den er gyllen. Varm stekepannen på ny og fres løk og gulrot til det er mykt og blankt.

Ha kjøttdeigen tilbake i pannen og rør inn tomatpuré og worchestershire-saus. Dryss over hvetemel og rør det godt inn. Tilsett buljong, kok opp, senk varmen og la det stå og småkoke i ca. 20 minutter til sausen tykner. Rør inn hakkede urter. Smak til med litt sukker, salt og pepper.

Skrell poteter og del dem i grove biter. Kok dem møre i usaltet vann. Mos potetene og rør inn melk og smør. Smak til med salt, pepper og muskat.

Legg et lag med potetmos i bunnen av en dyp, ildfast form. Bre kjøttblandingen over og legg på et lag med potetmos i midten. Strø gjerne over litt revet ost.

Finhakk paprika og vårløk og strø det over. Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i 35–40 minutter til toppen er gyllen. Pynt med litt persille og server gjerne salat, kokte grønnsaker og godt brød til.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0
Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×
preload imagepreload image