Multeiskake
Alle innlegg Desserter Frukt og bærkaker is-og ostekaker Oppskrifter

Multeostekake

0 Flares 0 Flares ×

Enkelte år ser det nesten ut som myra på fjellet står i brann med vakre gule og røde multer. Da er det bare å fylle opp bøttene og lage de beste multedessertene du kan tenke deg.

12 stk.

225 g søt havrekjeks
100 g smør
Fyll:
400 g multer
200 g sukker
2 dl vann, kan utelates
6 pl. gelatin
3 dl kesam
200 g kremost
50 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
100 g multer

Gelétopping:
300 g multer
200 g sukker
6 pl. gelatin
2½ dl vann

Pynt:
1 dl kremfløte
1 ts melis
9 multer
2 ss perlesukker
6 mynteblader

Bunn: Knus kjeksen i en foodprosessor eller ha kjeksen i en pose og kjevle over til fine smuler. Smelt smør i en kjele og bland det med smulene. Ha bakepapir i bunnen av en springform, 20–22 cm. Klem kjeksblandingen jevnt ut i bunnen. Sett formen kjølig til den stivner.

Fyll: Tin multene om du benytter frosne bær. Klem ut væsken av bærene for å fjerne steinene, enten gjennom en sil eller et klede.

Bløtlegg gelatinen i iskaldt vann i ca. 5 minutter. Ha bærsaft, vann og sukker i en kjele og kok opp. Klem ut vannet av gelatinen og rør gelatinen ut i den varme bærvæsken. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen kesam, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og vend den deretter inn i fyllet. Vend til slutt inn den avkjølt geleen. Hell halvparten av fyllet i kakeformen, la kaken stivne i kjøleskapet. Legg på et lag med hele multer, de kan gjerne være frosne. Hell så resten av ostekrem over og sett kaken kjølig og la kaken stivne helt før gelén helles over toppen.

Topping:Tin multene om du benytter frosne bær. Ha bærene i en sil eller klede og klem ut væsken. Mål opp saften fra de tinte multene og spe evt. med vann til du har 3 dl bærsaft. Bløtlegg gelatinen i iskaldt vann. Kok opp multesaften, klem ut vannet av gelatinen og rør dem ut i den varme saften. Avkjøl til blandingen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig over bunnen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.

Pynt: Pisk kremfløten stiv med litt melis og ha den i en sprøytepose med tupp. Ha kaken over på et serveringsfat, pynt med litt krem, multer, perlesukker og mynteblader på toppen.

Frosne bær! Bruk gjerne frosne multer om du ikke har ferske.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *