Fylt brød med kjøttdeig og soltørkede tomater
Alle innlegg Brød og rundstykker Gjærbakst Kjøtt Lunsjretter Oppskrifter

Fylt brød med kjøttdeig og soltørkede tomater

0 Flares 0 Flares ×

Fylt gjærdeig med kjøttdeig, chorizo og soltørket tomat – det kan knapt bli bedre og enklere. Og det beste, alle bare elsker det! Gjør det billigere! Når en blander både kjøttdeig og en hot spekepølse, trenger en ikke så mye kjøttdeig. Derfor blir dette en rimelig rett full av herlige smaker!

4 porsjoner

50 g gjær
6 dl vann
6 ss olje
2 ts salt
2 egg
9 dl speltmel
8 dl grovt sammalt speltmel

Crème fraîche-saus:
2 dl crème fraîche
2 hvitløkfedd
½ bunt flat persille
1 klype chilikrydder
1 ts salt
¼ ts pepper

Fyll:
200 g kjøttdeig
1 ss smør
1 ts salt
½ ts pepper
200 g chorizo
50 g soltørket tomat
150 g mozzarella

Topping:
100 g mozzarella

Gjærdeig: Løs gjæren opp i lunkent vann, tørrgjær tilsettes direkte i melet. Rør inn olje, salt og egg. Elt inn fint og grovt speltmel til en passe fast deig. Spelt eltes noe mer forsiktig enn vanlig hvetemel. I kjøkkenmaskin eltes deigen 5–6 minutter og 10–12 minutter for hånd. Dekk bakebollen med plast og til heving, ca. 30 minutter.

Crème fraîche-saus: Bland sammen crème fraîche, finhakket hvitløk, finhakket flatpersille, en klype chilipulver, salt og pepper. Smak til så den ikke blir for sterk.

Fyll: Varm en panne, tilsett smør og stek kjøttdeigen med salt og pepper. Del chorizo i biter og la bitene stekes lett med kjøttdeigen.

Del deigen i 2 emner. Kjevle hvert emne ut til et rektangel ca. 5 mm tykk. Fordel crème fraîche-sausen utover, strø over kjøttdeig, chorizobiter, finhakket soltørket tomat, finhakket persille og revet mozzarella. La de siste 2–3 cm langs langsiden som ligger vekk fra deg være uten fyll, dette hindrer fyllet å flyte ut når leiven rulles sammen.

Rull deigen sammen til en pølse fra langsiden mot deg. Klipp rullen i to på midten og tvinn de to delene rundt hverandre, slik at fyllet kommer ut.

Form brødet til en S og legg den på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk med kjøkkenhåndkle og la det etterheve i 50 minutter. Strø over litt mer ost om det er ønskelig.

Stekes på midterste rille ved 225º i 10–15 min. Serveres lun, gjerne med hummus og salat ved siden av.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *