Souvlaki med fetakrem og greske pitabrød
Alle innlegg Brød og rundstykker Grønnsaker og poteter Kjøtt Oppskrifter

Souvlaki med fetakrem og greske pitabrød

0 Flares 0 Flares ×

Pitabrød ble først laget i Midtøsten. I dag er luftige pitabrød velkjente i det greske kjøkkenet og brukes til retter som for eksempel souvlaki, greske kjøttboller og gyros.

8 stk.

700 g ytrefilet av svin
2 båter hvitløk
½ sitron, saft
3–4 ss fersk oregano
½ dl olivenolje
1 ts salt
½ ts pepper
12 grillpinner

Pitabrød:
1 pk. gjær
1 ts sukker
1 ts salt
4½ dl vann
1 ss olivenolje
700 g hvetemel, ca.
ev. bytt ut 400 g hvetemel med sammalt hvete fin

Fetakrem:
200 g fersk fetaost i blokk
1 båt hvitløk
½ dl fløte eller yoghurt
½ sitron, saft
½ klype chiliflak
½ ts tørket timian
¼ ts salt

Steking:
¼ dl olje

Souvlaki: Tørk kjøttet og del i terninger, ca. 3×3 cm.
Finhakk hvitløk og bland sammen resten av ingrediensene til marinaden. Legg i kjøttbitene, dekk til og sett kjølig i ca. 30 minutter, gjerne lenger. Legg trepinner i vann i ca. 5 minutter. Træ bitene på grillspydene, men ikke sett dem for tett. Grill eller stek dem i en panne. Spydene trenger 3–4 minutter på hver side.

Pitabrød: Ha gjær, sukker, salt, lunkent vann, olje og hvetemel i en bolle, og elt i 10 minutter til du har en smidig deig som slipper bollen. Om du ønsker kan du bytte ut 400 g hvete mel med sammalt hvetemel fin.
Dekk bakebollen med plast og la den heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter.
Del den i 8 like store emner på kjøkkenbenken og trill til glatte boller. Sett til heving med et klede over i 10 minutter. Kjevle ut bollene til flate brød på ca. 15 cm. Etterheves under et klede i ca. 30 minutter.
Varm en stekepanne med litt olje. Stek pitabrødene i ca. 3 minutter på hver side. Pitabrødet vil blåse seg opp under steking. Avkjøl pitabrødene på en rist.

Fetakrem: Del fetaosten i biter og ha det i en bolle. Tilsett finrevet hvitløk, fløte eller yoghurt og sitronsaft. Bland alt godt sammen, gjerne med en stavmikser. Smak til med tørket chiliflak, timian og litt salt om det trengs.

Server spydene på pitabrødene med fetakrem, gresk salat og sitronstekte poteter til.

Tips! Fetaost er litt salt i utgangspunktet, så ikke tilsett salt før du har smakt på maten.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *