Fylte paprika med kjøttdeig og byggris
Alle innlegg Forretter Grønnsaker og poteter Kjøtt Oppskrifter

Fylt paprika med kjøttdeig og byggris

0 Flares 0 Flares ×

En gammel klassiker som er enkel å lage og som ikke tømmer kontoen, i tillegg kan du benytte rester av ris og kjøtt. I tillegg så metter denne godt! Ta alltid en titt i kassen med nedsatte varer som snart går ut på dato. Her kan du spare mye. Frys ned og la deg inspirere til nye retter. 

4 porsjoner

4 røde paprika
400 g kjøttdeig
1 ss smør
1 løk
2 hvitløkfedd
¼ rød chili
2 ss oregano
2 gulrøtter
2 stilker stangselleri
180 g tomatpuré
1 dl vann
1 ss kjøttfond
2 ts sukker
1 ts salt

Fyll:
1 neve bladpersille
335 g byggryn
3 dl crème fraîche
¼ rød chili
1 ts salt
100 g revet mozzarella

Skyll paprika, skjær av toppen (ta vare på den), fjern frø og hinner.

Varm en panne, smelt smør og stek kjøttdeigen gyllen.

Finhakk løk, hvitløk og chili, rens og rasp gulrøttene fint, rens og finhakk stangselleri og tilsett alt i kjøttet sammen med oregano, tomatpuré, vann og kjøttfond. Smak til med sukker og salt, la alt koke noen minutter.

Ha kjøttet i en bolle og tilsett finhakket persille.

Kok byggris etter anvisning på pakken. Bland inn crème fraîche, finhakket chili og smak til med salt.

Tilsett ¼ av byggrisen i kjøttblandingen og bruk en skje til å fylle paprikaene. Strø litt revet ost på toppen.

Sett paprikaene i en ildfast form, sett på paprikalokket og stek på midterste rille ved 200° i ca. 20 minutter.

Server paprikaene med resten av byggrisen og gjerne en grønn salat ved siden av.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *