Bayonneskinke er smakfullt og passer utrolig godt i en hverdagsform. Bayonneskinke er med på å gi smak til grønnsakene i denne morsomme og fargerike retten. Formen kan tilberedes i god tid før servering, og lager seg selv i ovnen.
4 porsjoner
400 g bayonneskinke, ukokt
250 g poteter
150 g rødløk
1 aubergine
1 grønn squash
2 ss olje
2 båter hvitløk
3 dl matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
Pynt:
1 neve basilikum
6 små tomater
Tilbehør:
poteter
ris
Skjær bayonneskinke, potet, rødløk, aubergine og squash i like tykke skiver, 3–4 mm. Smør en ildfast form med litt olje. Legg kjøtt og grønnsaker i formen. Om grønnsakskivene varierer i størrelse, så kompenser med å legge flere sammen.
Skjær hvitløk i tynne skiver og stikk dem inn mellom grønnsakskivene. Hell over matfløte og krydre over salt og kvernet pepper.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 50 minutter, til kjøttet er kokt og grønnsakene er møre.
Server retten rykende varm gjerne med småtomater, basilikum og godt, ferskt brød ved siden av.