Herlige munnfuller som passer perfekt som en enkel forrett eller på et tapasbord. Har du litt reker, røkelaks, skinke eller noen urter du ønsker å bruke opp? Tilsett små biter av det du har tilgjengelig og server.
4–6 porsjoner
6 egg
Fyll:
6 kokte eggeplommer
1½ ss mykt smør
¼ rødløk
1 ss sennep
1 ss chilisaus
1½ ss majones
Topping:
2 agurker
12 rips
12 små cocktailpinner
Kok egg i 10 minutter, avkjøl i kaldt vann, fjern skallet og del eggene i to. Ta forsiktig ut eggeplommene og legg dem i en bolle.
Fyll: Finhakk rødløk og ha det i bollen sammen med eggeplommer, smør, sennep, chilisaus og majones. Mos og bland alt sammen med en gaffel. Ha blandingen over i en sprøytepose med tupp.
Djevelegg: Legg de hardkokte eggehvitene på et serveringsfat, og sprøyt blandingen i gropen på hver halvdel.
Vask agurkene, bruk en ostehøvel og skjær lange strimler. Brett strimlene sammen som et trekkspill og træ en cocktailpinne gjennom, slik at det ser ut som et juletre. Sett pinnen med agurk i det halve egget og sett et rips på toppen.
Pynt gjerne med litt grønt på fatet sammen med granateplekjerner eller rips.