Denne kransen er litt av et blikkfang på lunsjbordet. Fylte vannbakkels smaker nydelig før en middag. Lag da små, enkeltstående vannbakkels i stedet for en stor krans.
4–6 porsjoner
Vannbakkels:
2½ dl vann
125 g smør
125 g hvetemel
3–4 egg
Skagenrøre:
200 g pillede reker
200 g rensede krepsehaler
½ rødløk
½ bunt dill
1 dl crème fraîche
165 g majones
¼ dl sitronsaft
¼ ts salt
¼ ts pepper
8 skiver røkelaks
Pynt:
8 stilker timian eller dill
Vannbakkels: Kok opp vann og smør. Trekk til side og tilsett mel. Sett kjelen tilbake og rør kraftig under sterk varme, men pass på at massen ikke brenner seg. Rør godt til massen «slipper» kjelen. Avkjøl litt.
Visp egg lett sammen. Ha litt og litt i smørblandingen og rør godt mellom hver gang. Det er viktig at massen ikke blir flytende. Den skal være fast, men smidig, se derfor an hvor mye egg som tilsettes.
Tegn opp en sirkel på et bakepapir, ca. 15 cm i diameter. Ha deigen i en sprøytepose og sprøyt ut deigen i sammenhengende klatter langs sirkelen, slik at de danner en krans.
Stek på nederste rille ved 200° i 30–45 minutter, avhengig av størrelse. Ikke åpne døren før etter 25 minutter, ellers kan kransen falle sammen. Avkjøl på rist.
Skagenrøre: Sil reker og krepsehaler. Finhakk rødløk og dill. Rør sammen crème fraîche og majones. Tilsett reker, krepsehaler, sitronsaft, rødløk og dill. Smak til med salt og pepper.
Montering: Del kransen forsiktig i to lag, slik at bunnen henger sammen. Ta vare på toppene. Legg et lag skagenrøre på bunnen. Rull sammen røkelaksen som roser og legg dem på. Sett på toppene, dryss på urter og server med det samme.
Fin forrett