Avokadokrem med spekefat og focaccia
Alle innlegg Brød og rundstykker Oppskrifter Pålegg

Spekefat med avokadokrem og focaccia

0 Flares 0 Flares ×

En middelhavsinspirert julerett som er lett å like. Hele stykker med spekemat oppbevares best i lerretspose, hengende fritt på et mørkt, kjølig og luftig sted. I kjøleskap mugner den lett hvis du pakker den tett i plast. Bruk heller matpapir eller aluminiumsfolie.

6 porsjoner

Avokadokrem:

2 myke avokado

¼ rødløk

1 ss sitronsaft

2 ss rømme

2 eggehviter

½ ts salt

¼ ts pepper

2 ss sitronsaft

Blinis:

1 ts tørrgjær

3 dl helmelk

4 dl hvetemel

2 egg

½ ts salt

50 g smør

Spekefjøl:

150 g spekepølse

150 g spekeskinke

150 g salami

1 eple

10 bjørnebær

1 dl eplemos

Focaccia:

1 l hvetemel

1 pk. tørrgjær

5 dl lunkent vann

½ ts salt

1 ts sukker

3 ss olivenolje

Topping:

¼ dl olivenolje

2 ts flaksalt

2 mozzarella

5 skiver spekeskinke

Avokadokrem: Del avokado i to. Fjern steinen og bland kjøttet med finhakket rødløk, sitronsaft og rømme. Kjør alt med stavmikser til jevn puré.

Pisk eggehvite stiv og vend den forsiktig inn i avokadokremen. Smak til med salt og pepper. Oppbevar kjølig til den skal brukes.

Blinis: Rør ut gjær i romtemperert melk og visp inn mel til en glatt røre. Skill egg. Rør inn eggeplommer og salt. La røren svelle på benken i ca. 1 time. Smelt smør, avkjøl litt og rør den inn. Stivpisk eggehvite og vend forsiktig inn i røren.

Hell røren i små klatter i en varm panne. Stek gylne på begge sider og avkjøl på rist.

Montering: Legg blinis på et fat. Ha avokadokremen i en sprøytepose med rund tupp. Sprøyt kremen på i tre omganger. Start med en stor base, fortsett med mindre og mindre, slik at hver kremtopp ser ut som et lite juletre.

Focaccia: Bland mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann i en kjøkkenmaskin og elt på lav hastighet i ca. 15 minutter. Tilsett olje og kjør maskinen et par omdreininger, slik at oljen legger seg rundt deigen. Heves under et klede i ca. 30 minutter.

Hell deigen over i en bakepapirkledd springform eller annen rund form, ca. 24 cm. Strø på salt og hell over olje. Stikk fingrene ned i deigen, slik at det dannes små groper på overflaten. Etterheves i ca. 10 minutter. Stekes på midterste rille ved 200° i ca. 25 minutter til den er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Servering: Legg focacciaen på et fat. Skjær mozzarellaen i skiver, legg dem på focacciaen og sett på skiver med spekeskinke på toppen. Legg spekematen på en fjøl, skjær eplet i skiver, legg på bjørnebær og ha eplemosen i en bolle. Server avokadokremblinis med spekemat og focaccia til.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *